Vandaag is nationale pannenkoeken dag! En dit jaar maakte ik alvast heerlijke luchtige karnemelk pannenkoekjes. En als extra bijzondere toevoeging maakte ik er zoete bacon bij.
Ik gebruik karnemelk bijvoorbeeld om vlees malser te maken. Deze keer kocht ik de karnemelk om kip nuggets mee te maken. Ik lust geen karnemelk dus moest iets bedenken op de rest op te maken en daarom besloot ik om nog maar eens pannenkoeken te bakken. Karnemelk zorgt samen met de baksoda voor heerlijke luchtige pannenkoekjes. De kids hadden bij deze pannenkoekjes een beetje het idee dat ze poffertjes aten.
Pannenkoeken met spek en stroop is een bekende combi en tegenwoordig zie je steeds meer gerechten waarbij zoet en zout gecombineerd worden. In dit geval bestrijk je de bacon met een beetje ahorn siroop zodat ze zoet en zout worden. Het belangrijkste is eigenlijk nog dat de spek lekker knapperig wordt.
Alhoewel ik dol ben op Hollandse pannenkoeken kan ik ook altijd wel blij worden van luchtige Amerikaanse pancakes. Deze zitten er wat smaak betreft een beetje tussenin en door de luchtigheid zijn deze heerlijk als ontbijtje of brunch!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…