Ik maakte weer een nieuwe smaak kippenvleugeltjes, chipotle honing chicken wings deze keer! Ze zijn lekker pittig, een beetje zoet en verslavend lekker.
De laatste maanden heb ik al een aantal keer kippenvleugeltjes gemaakt. Ik heb dat vaker dat ik steeds een nieuwe versie maak van een bepaald gerecht. Ik ga dan op zoek op Google en vind zoveel recepten dat ik eigenlijk niet kan kiezen en gewoon iedere keer een nieuwe versie wil proberen.
Tex Mex
Deze pittige vleugeltjes maakte ik bij mijn Mexicaanse mais en met wat rijst erbij heb je een heerlijke maaltijd. Maar ook deze kippenvleugeltjes zijn lekker als hapje voor een feestje. Je kunt ze makkelijk van te voren klaarmaken en nog even kort opwarmen voor je ze serveert.
Chipotle
Vroeger kocht ik mijn chipotle altijd bij de toko en zat het in een blikje. Ik gebruikte het eigenlijk alleen maar om lekker pittige puled pork te maken. Tegenwoordig kun je ook gewoon een potje bij de Albert Heijn kopen en ik gebruik nu regelmatig een lepeltje door mijn soepen of sauzen.
Wat heb je nodig voor de chipotle honing chicken wings:
- 1 kilo kippenvleugels
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- 2-3 eetlepels chipotle pasta
- 100 ml honing
- sap van een 1 limoen
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- blauwe kaas dressing (eventueel)
- partjes limoen
Hoe maak je de chipotle honing chicken wings:
- Verwarm de oven voor tot 230 graden Celsius. En bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de kippenvleugels met 2 eetlepels olijfolie en verdeel over de bakplaat. bestrooi met zout en peper en bak 30 minuten in de oven.
- Meng ondertussen 1 eetlepel olie met de chipotle pasta, honing, citroensap en knoflookpoeder. Voeg eventueel meer chipotle toe voor een pittigere saus of honing voor wat meer zoetigheid.
- Bestrijk de vleugeltjes met de saus en bak nog 5 minuten extra. Serveer met de rest van de saus, eventueel blauwe kaas dressing en partjes limoen.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!