Kip katsu oftewel een Japanse kipschnitzel! Vergelijkbaar maar tegelijkertijd toch heel anders dan een klassieke schnitzel. Extra knapperig door de panko paneerlaag.
Traditioneel wordt kip katsu gebakken in de hete olie en alhoewel ik al wel eens kip gefrituurd heb, en dat best te doen is, vind ik het toch veel makkelijker om ze in de oven te bakken.
Panko paneermeel heeft veel grotere stukjes dan de fijne standaard paneermeel. Als je eenmaal panko gebruikt hebt wil je eigenlijk niet anders meer. Voor de kip katsu bruin ik de panko eerst al even voor zodat de Japanse kipschnitzel prachtig goudbruin en knapperig wordt.
De Tonkatsu saus koop je bij de Aziatische supermarkt, wij vonden hem erg lekker maar is heel simpel te vervangen door je favoriete barbecue saus!
Ik serveerde mijn chicken katsu met Hawaïaanse macaroni salade en witte rijst. Samen is dit ook wel bekend als een Hawaiian plate lunch.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…