Deze kokos cake met kokosroom is heel simpel om te maken, heerlijk luchtig en lekker. En als je nog nooit kokosslagroom gemaakt hebt is dat iets dat ik zeker aan kan raden, zo lekker!
Dit recept is ook nog eens vegan, geen boter, geen eieren en toch heerlijk luchtig. Deze kokos cake heeft een subtiele kokossmaak.
Wij zijn echt dol op kokos zowel in zoete als in hartige gerechten. Vaak gebruik ik kokosrasp in mijn baksels en kokosmelk in mijn hartige gerechten. Deze keer gebruikte ik de melk in de cake en heerlijke kokosroom als frosting. De kokosroom maakte ik van een blikje kokosroom, het wordt net zo heerlijk romig als slagroom en smaakt heerlijk naar kokos.
Deze cake maakte ik met een suikervervanger, deze is gewoon 1 op 1 te vervangen door gewone suiker. Het recept voor deze cake is best flexibel. De kokosmelk kan vervangen worden door elke andere plantaardige melk of voeg wat vanille toe.
En is onze Sherlock niet schattig zo?
Voor de cake:
Voor de kokosroom:
Ik versierde de cake met wat gouden parels, niet echt nodig wel mooi.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Bedoel je i.p.v. 11/2 theelepel baksoda eigenlijk gewoon een 1/2 theelepel baksoda?
Nee hoor ik bedoel echt anderhalve theelepel.