Deze sinaasappel repen zijn gemaakt met vers sinaasappelsap en hebben een lekkere krokante bodem, ze zijn zoet maar niet te zoet.
Citrus
Al heel lang wil ik citroen repen maken en als ik dan eindelijk een goed receptje gevonden denk te hebben moet ik het toch weer even omgooien. Deze keer besloot ik het citroensap te vervangen door sinaasappelsap en omdat ik de sinaasappelrepen niet te zoet wilde maken deed ik er minder suiker in. Citrusvruchten zijn heerlijk in zoete baksels maar ook bij kip smaakt het heerlijk!
Metaal
Ik bakte deze repen in een aardewerk schaal. Een glazen schaal is ook geschikt maar gebruik liever geen metalen bakvorm, het zuur van de citrusvruchten kan deze aantasten en zorgt voor een metalige smaak aan je baksel en dat is natuurlijk echt zonde.
Wat heb je nodig voor de sinaasappel repen:
Voor de bodem:
- 115 gram boter
- 50 gram suiker
- 1/4 theelepel zout
- 135 gram bloem
Voor de vulling:
- 100 gram suiker
- 25 gram bloem
- 3 grote eieren
- 120 ml vers geperst sinaasappelsap
Hoe maak je de sinaasappel repen:
- Verwarm de oven voor tot 165 graden Celsius. Bekleed een bakvorm van 23×23 cm met bakpapier
- Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar in een kom. Verdeel het deeg over de bodem van je bakvorm en duw stevig aan. Bak 18 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de randjes licht beginnen te kleuren.
- Maak ondertussen de vulling door de bloem en suiker boven en kom te zeven. Voeg de eieren en het sinaasappelsap toe en roer tot totdat alles goed gemengd is.
- Giet de vulling over de nog warme bodem en bak de repen nog ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant stevig is. Laat helemaal afkoelen in de schaal en plaats de sinaasappel repen dan nog een paar uur in de koelkast. Snijdt in repen of vierkantjes en bestrooi met poedersuiker.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!