Deze sinaasappel repen zijn gemaakt met vers sinaasappelsap en hebben een lekkere krokante bodem, ze zijn zoet maar niet te zoet.
Al heel lang wil ik citroen repen maken en als ik dan eindelijk een goed receptje gevonden denk te hebben moet ik het toch weer even omgooien. Deze keer besloot ik het citroensap te vervangen door sinaasappelsap en omdat ik de sinaasappelrepen niet te zoet wilde maken deed ik er minder suiker in. Citrusvruchten zijn heerlijk in zoete baksels maar ook bij kip smaakt het heerlijk!
Ik bakte deze repen in een aardewerk schaal. Een glazen schaal is ook geschikt maar gebruik liever geen metalen bakvorm, het zuur van de citrusvruchten kan deze aantasten en zorgt voor een metalige smaak aan je baksel en dat is natuurlijk echt zonde.
Voor de bodem:
Voor de vulling:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…