Mosterdsoep, heerlijk romig met een klein beetje pit. Natuurlijk heeft de soort mosterd die je gebruikt veel invloed op de smaak dus kies de mosterd die je lekker vindt.
Mosterd
Mosterd is iets wat ik heb leren waarderen. Vroeger vond ik het echt heel vies maar op een gegeven moment kwam ik erachter dat een bitterballetje extra lekker wordt met een likje mosterd. Ook een broodje kroket eet ik nu eigenlijk nooit meer zonder mosterd en een blokje kaas is nog lekkerder met een beetje mosterd.
Lunch
Deze mosterdsoep kun je prima serveren als een fijne lunch met een stukje brood maar is ook lekker als voorgerechtje bij een etentje. En als je een grove mosterd gebruikt ziet de soep er nog mooier uit door de mosterdzaadjes.
Wat heb je nodig voor de mosterdsoep:
- 40 gram boter
- 1 kleine prei, gewassen in dunne ringen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 40 gram bloem
- 1 liter groentebouillon
- 3 eetlepels lekkere mosterd
- 50 ml room
- peper en zout
- 125 gram spekreepjes
- 1 lente ui, in ringetjes
Hoe maak je de mosterdsoep:
- Verhit de roomboter in een soeppan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat de ui glazig wordt.
- Voeg de bloem toe en laat ongeveer 5 minuten garen maar niet kleuren. Giet nu langzaam en onder voortdurend roeren de bouillon toe. Voeg de prei toe en laat 10 minuten koken tot de prei gaar is.
- Pureer de soep glad in een blender of met de staafmixer. Voeg mosterd, room en zout en peper naar smaak toe.
- Bak de spekreepjes knapperig in een koekenpan. Verdeel de soep over vier borden en schep de spekreepjes erop. Bestrooi met de lente ui.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!