Bun cha is een Vietnamees gerecht dat gemaakt wordt met varkensvlees en rijst. Knapperige groenten, frisse kruiden en een dipsaus op basis van vissaus mogen ook niet ontbreken.
Nu vind je dit misschien allemaal wel heel ingewikkeld klinken maar dat is het echt niet. Wel heel erg lekker en smaakvol en weer eens iets heel anders!
De rijst in dit gerecht zijn rijstnoedels, zowel warm als koud erg lekker. Je kunt ze dus al goed van te voren klaarmaken. Rijstnoedels hoeven maar kort gekookt en daarna even afgespoeld om plakken te voorkomen.
Ik gebruikte varkensfilet voor dit gerecht, omdat je het vlees marineert en kort bakt in een hete pan blijft het mooi mals en sappig. Ik koop tegenwoordig wel varkensvlees van varkens die een goed leven gehad hebben. Je proeft en merkt echt wel verschil.
Voor het vlees:
Voor de saus:
Voor erbij:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…