Heeft het internet nog wel een recept nodig voor een bananenbrood…maar dit bananenbrood heeft een heel bijzonder ingrediënt, namelijk miso. Miso is een echte smaakbom! Zo ook in dit bananenbrood waarvoor je verder alleen de standaard ingrediënten gebruik.
Zoet en hartig
Banaan, suiker, boter, eieren en bloem. Simpele ingrediënten waarmee je heel veel gerechten kunt maken. De miso maakt dit eenvoudige zoete brood speciaal. Alhoewel je misschien niet zo snel denkt aan hartige miso in een zoet recept past het perfect bij de bananen en doorbreekt het de zoetheid.
Miso
Miso wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Je hebt heel veel verschillende soorten miso, voor dit bananenbrood gebruikte ik een witte miso die naast de zoute umami smaak ook een heel licht zoetje heeft. Perfect voor zoete gerechten. Ik kocht deze bijzondere miso bij Kazidomi.
Wat heb je nodig voor het bananenbrood met miso:
- 3-4 rijpe bananen
- 115 gram ongezouten boter
- 3 eetlepels lichte miso
- 100 gram suiker
- 100 gram bruine suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 220 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
Hoe maak je het bananenbrood met miso:
- Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier. Prak de banen fijn maar bewaar er 1 voor garnering.
- Meng de boter met de miso en de 2 soorten suiker totdat het mooi romig is. Voeg de bananen , eieren en vanille extract toe en meng nog kort tot je een glad beslag hebt.
- Voeg de bloem, het bakpoeder en de kaneel toe en roer totdat alles net gemengd is.
- Giet het beslag in de bakvorm. Halveer de banaan die je bewaart hebt over de lengte en leg boven op het beslag met de gesneden kant naar boven
- Bak het bananenbrood 60 tot 80 minuten in de oven, totdat een prikker er schoon uit komt. Laat even afkoelen in het bakblik en serveer warm of koud.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!