Recepten

Bananenbrood met miso

Heeft het internet nog wel een recept nodig voor een bananenbrood…maar dit bananenbrood heeft een heel bijzonder ingrediënt, namelijk miso. Miso is een echte smaakbom! Zo ook in dit bananenbrood waarvoor je verder alleen de standaard ingrediënten gebruik.

Zoet en hartig

Banaan, suiker, boter, eieren en bloem. Simpele ingrediënten waarmee je heel veel gerechten kunt maken. De miso maakt dit eenvoudige zoete brood speciaal. Alhoewel je misschien niet zo snel denkt aan hartige miso in een zoet recept past het perfect bij de bananen en doorbreekt het de zoetheid.

Miso

Miso wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Je hebt heel veel verschillende soorten miso, voor dit bananenbrood gebruikte ik een witte miso die naast de zoute umami smaak ook een heel licht zoetje heeft. Perfect voor zoete gerechten. Ik kocht deze bijzondere miso bij Kazidomi.

Wat heb je nodig voor het bananenbrood met miso:

  • 3-4 rijpe bananen
  • 115 gram ongezouten boter
  • 3 eetlepels lichte miso
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 220 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel

Hoe maak je het bananenbrood met miso:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier. Prak de banen fijn maar bewaar er 1 voor garnering.
  2. Meng de boter met de miso en de 2 soorten suiker totdat het mooi romig is. Voeg de bananen , eieren en vanille extract toe en meng nog kort tot je een glad beslag hebt.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en de kaneel toe en roer totdat alles net gemengd is.
  4. Giet het beslag in de bakvorm. Halveer de banaan die je bewaart hebt over de lengte en leg boven op het beslag met de gesneden kant naar boven
  5. Bak het bananenbrood 60 tot 80 minuten in de oven, totdat een prikker er schoon uit komt. Laat even afkoelen in het bakblik en serveer warm of koud.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Bananenbrood met miso
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago