Heeft het internet nog wel een recept nodig voor een bananenbrood…maar dit bananenbrood heeft een heel bijzonder ingrediënt, namelijk miso. Miso is een echte smaakbom! Zo ook in dit bananenbrood waarvoor je verder alleen de standaard ingrediënten gebruik.
Banaan, suiker, boter, eieren en bloem. Simpele ingrediënten waarmee je heel veel gerechten kunt maken. De miso maakt dit eenvoudige zoete brood speciaal. Alhoewel je misschien niet zo snel denkt aan hartige miso in een zoet recept past het perfect bij de bananen en doorbreekt het de zoetheid.
Miso wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Je hebt heel veel verschillende soorten miso, voor dit bananenbrood gebruikte ik een witte miso die naast de zoute umami smaak ook een heel licht zoetje heeft. Perfect voor zoete gerechten. Ik kocht deze bijzondere miso bij Kazidomi.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…