Deze zandkoekjes met gezouten karamel en pinda’s worden bestrooid met een snufje zout en een beetje chilipeper. Ze zijn verslavend lekker en zo knapperig!
Zandkoekjes
Zandkoekjes zijn heel simpel om te maken en je kunt echt allerlei lekkere smaken toevoegen en ze maken in de vorm die je leuk vindt. Na chocolade chip koekjes zijn dit toch wel mijn favoriete koekjes.
Karamel
Zelf karamel maken is heel simpel, je kunt het recept gebruiken van de pumpkin spice karamel en de pumpkin spice weglaten of vervangen door een snuf zout. Je kunt ook altijd nog een potje karamel kopen als je suiker verwarmen toch niet ziet zitten.
Chili
Natuurlijk zou je de chili flakes weg kunnen laten, maar ze zorgen oor een klein beetje pit bij het zoete en zoute. Ze maken deze eenvoudige zandkoekjes net een beetje meer bijzonder.
Wat heb je nodig voor de zandkoekjes met gezouten karamel:
- 150 gram roomboter
- 100 gram suiker
- 250 gram bloem
- snufje zout
- 75 gram karamel zeezout
- 1 eetlepel geroosterde pinda’s, grof gehakt
- chili flakes
- zeezout vlokken
Hoe maak je de zandkoekjes met gezouten karamel:
- Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de roomboter, suiker, bloem en het zout door elkaar totdat je een soepel deeg hebt. Rol uit tot een lap van ongeveer 5mm dikte.
- Steek rondjes uit het deeg, rol de rest weer uit en steek daar ook koekjes uit. Maak zo al het deeg op. Leg de Koekjes op de bakplaat en prik in ieder koekje een paar gaatjes met een vork.
- Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen en smeer op ieder koekje een laagje karamel. Strooi de pinda’s, chili flakes en zeezout vlokken over de koekjes.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Smakelijk eten!
Ik vond dit receptje op de website van de Sligro.