Labneh met dukkah, eigenlijk is dit heel simpel uitgelekte yoghurt met een heerlijk geroosterd notenmengsel. Dit Midden-Oosterse gerecht is heerlijk als dip of als onderdeel van een midden Oosterse maaltijd.
Labneh is niets meer maar ook niets minder dan een lekkere yoghurt die een nachtje uitgelekt is in de koelkast. In Nederland is dit ook wel bekend als hangop en niet zo hip. Ik maakte al eens eerder labneh en gebruikte nu eigenlijk zo’n beetje het zelfde recept.
Ook dukkah maakte ik al wel eens eerder samen met hummus maar deze nieuwe versie is minder pittig, erg smaakvol en super knapperig! Ik maakte er nog een lekkere wortelsalade bij en weer een nieuwe smaak kippenvleugeltjes waarvan het recept binnenkort online komt. De dukkah is trouwens ook erg lekker als dip met wat goeie olijfolie en brood.
Voor de dukkah:
Voor erbij:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…