Recepten

Labneh met dukkah, Midden Oosterse dip

Labneh met dukkah, eigenlijk is dit heel simpel uitgelekte yoghurt met een heerlijk geroosterd notenmengsel. Dit Midden-Oosterse gerecht is heerlijk als dip of als onderdeel van een midden Oosterse maaltijd.

Labneh

Labneh is niets meer maar ook niets minder dan een lekkere yoghurt die een nachtje uitgelekt is in de koelkast. In Nederland is dit ook wel bekend als hangop en niet zo hip. Ik maakte al eens eerder labneh en gebruikte nu eigenlijk zo’n beetje het zelfde recept.

Dukkah

Ook dukkah maakte ik al wel eens eerder samen met hummus maar deze nieuwe versie is minder pittig, erg smaakvol en super knapperig! Ik maakte er nog een lekkere wortelsalade bij en weer een nieuwe smaak kippenvleugeltjes waarvan het recept binnenkort online komt. De dukkah is trouwens ook erg lekker als dip met wat goeie olijfolie en brood.

Wat heb je nodig voor de labneh met dukkah:

Voor de dukkah:

  • 100 gram amandelen
  • 100 gram geroosterde mais
  • 50 gram sesamzaad
  • 2 eetlepels korianderzaad
  • 1/2 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • zeezout

Voor erbij:

  • labneh of hangop, zelf gemaakt of gekocht
  • Extra vergine olijfolie
  • rasp van 1 citroen, optioneel
  • geroosterd pita brood
  • knapperige groenten, worteltjes, bloemkool, bleekselderij

Hoe maak je de labneh met dukkah:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Meng alle ingredienten voor de dukkah op een ruime bakplaat en rooster ongeveer 10 minuten in de oven of totdat de specerijen beginnen te geuren. Laat even afkoelen.
  2. Maal het noten en specerijen mengsel in een keukenmachine tot grove stukjes of als je geen keukenmachine hebt kun je het ook in een vijzel fijn maken.
  3. Verdeel de labneh over een plat bord en besprenkel met olijfolie. Strooi de dukkah over de labneh en rasp er eventueel nog wat citroen schil over. Serveer met geroosterd pita brood en/of knapperige groenten om te dippen.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Labneh met dukkah
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago