Deze midden Oosterse kippenvleugeltjes zijn kruidig, een beetje zoet en bijzonder door het notenmengsel dat er overheen gaat.
Midden Oosters
Eigenlijk maak ik niet heel vaak gerechten uit de Midden Oosterse keuken terwijl die al jaren populair is. Deze bijzondere keuken is vooral bekend geworden door Yotam Otelenghi. Zijn boeken bevatten vooral veel vegetarische gerechten. Mijn kippenvleugels krijgen smaak door heerlijk geurende specerijen en de knapperige noten passen hier heel goed bij.
Snack
De laatste tijd heb ik al wel een aantal verschillende smaken kippenvleugels gemaakt maar steeds zie ik dan weer een nieuwe smaak die me ook lekker lijkt. Komt nog bij dat ze echt goeie vleugels verkopen van vrije uitloop kippen op de boerderij waar ik altijd mijn eieren haal.
Maaltijd
Deze kippenvleugeltjes maakte ik samen met een wortelsalade, labneh en dukkah. Erbij gaf ik lekker Turks brood. Een heerlijke maaltijd om samen te delen. Maar ook deze kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack op een feestje.
Wat heb je nodig voor de Midden Oosterse kippenvleugeltjes met honing en noten:
- 3 eetlepels korianderzaad, geroosterd
- 1 eetlepel komijnzaad, geroosterd
- 1/4 theelepel kaneel
- 3 eetlepels olijfolie
- rasp en sap van 1 citroen
- 6 teentjes knoflook, gekneusd
- 175 gram honing
- 2 kilo kippenvleugels
- 80 gram gerookte amandelen
- 80 gram pistache noten
- 30 gram walnoten
- eventueel partjes citroen
Hoe maak je de Midden Oosterse kippenvleugeltjes met honing en noten:
- Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Maal de specerijen fijn in een vijzel of met een specerijenmolen. Meng ze in een kom met de olie, citroenrasp en sap, knoflook en honing. Schep de kippenvleugeltjes erdoor zodat ze bedekt zijn met het mengsel.
- Verdeel de kippenvleugeltjes over een bakplaat en bak 30 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden Celsius en bak de vleugeltjes nog 20 minuten.
- Hak ondertussen de noten fijn in een keukenmachine. Strooi de helft over de kippenvleugels en bak nog 10 minuten totdat de vleugeltjes gaar en goudbruin zijn. Serveer met de rest van het notenmengsel en partjes citroen.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!