Deze midden Oosterse kippenvleugeltjes zijn kruidig, een beetje zoet en bijzonder door het notenmengsel dat er overheen gaat.
Eigenlijk maak ik niet heel vaak gerechten uit de Midden Oosterse keuken terwijl die al jaren populair is. Deze bijzondere keuken is vooral bekend geworden door Yotam Otelenghi. Zijn boeken bevatten vooral veel vegetarische gerechten. Mijn kippenvleugels krijgen smaak door heerlijk geurende specerijen en de knapperige noten passen hier heel goed bij.
De laatste tijd heb ik al wel een aantal verschillende smaken kippenvleugels gemaakt maar steeds zie ik dan weer een nieuwe smaak die me ook lekker lijkt. Komt nog bij dat ze echt goeie vleugels verkopen van vrije uitloop kippen op de boerderij waar ik altijd mijn eieren haal.
Deze kippenvleugeltjes maakte ik samen met een wortelsalade, labneh en dukkah. Erbij gaf ik lekker Turks brood. Een heerlijke maaltijd om samen te delen. Maar ook deze kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack op een feestje.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…