Pasta alla puttanesca oftewel hoerenpasta. Dit gerecht met mooie volle en bijzondere smaken is erg lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. De bijzondere naam heeft ook een aantal bijzondere verklaringen.
Het verhaal gaat dat dit gerecht zijn naam dankt aan het feit dat het zo simpel is om te maken dat de dames van lichte zeden dit makkelijk even klaar konden maken na hun drukke werkzaamheden. Veel logischer vind ik het verhaal dat beweert dat het in een restaurant ontstaan is waar ze alle spullen die er nog waren aan het einde van de avond bij elkaar gooide en ze dit een hoerenzooitje noemden…
Het blijft een vreemde naam voor dit gerecht dat zijn smaak te danken heeft aan ansjovis, olijven en chilipeper. Samen met de tomaten en spaghetti zorgt dit voor lekker veel smaak en een snelle maaltijd. Ansjovis heeft een bijzondere smaak maar wanneer je het mengt met de juiste ingredienten zorgt het voor iets bijzonders.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…