Recepten

Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca oftewel hoerenpasta. Dit gerecht met mooie volle en bijzondere smaken is erg lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. De bijzondere naam heeft ook een aantal bijzondere verklaringen.

Puttanesca

Het verhaal gaat dat dit gerecht zijn naam dankt aan het feit dat het zo simpel is om te maken dat de dames van lichte zeden dit makkelijk even klaar konden maken na hun drukke werkzaamheden. Veel logischer vind ik het verhaal dat beweert dat het in een restaurant ontstaan is waar ze alle spullen die er nog waren aan het einde van de avond bij elkaar gooide en ze dit een hoerenzooitje noemden…

Ansjovis

Het blijft een vreemde naam voor dit gerecht dat zijn smaak te danken heeft aan ansjovis, olijven en chilipeper. Samen met de tomaten en spaghetti zorgt dit voor lekker veel smaak en een snelle maaltijd. Ansjovis heeft een bijzondere smaak maar wanneer je het mengt met de juiste ingredienten zorgt het voor iets bijzonders.

Wat heb je nodig voor de pasta alla puttanesca:

  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 1 blik cherrytomaten
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 400 gram spaghetti
  • 100 gram kalamata olijven
  • 2 eetlepels kappertjes,afgespoeld
  • verse peterselie,gehakt

Hoe maak je de pasta alla puttanesca:

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan op halfhoog vuur. Bak de ui totdat deze zacht begint te worden. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak deze kort mee.
  2. Voeg de ansjovis toe en laat deze smelten. Doe er de tomaten en Italiaanse kruiden bij en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  3. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg de olijven, kappertjes en peterselie toe en laat nog even goed doorwarmen. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met wat extra peterselie.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Pasta alla puttanesca
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago