Toast met stroganoff champignons en spinazie, een fijne warme lunch. Erg lekker in het weekend na een herfstwandeling maar ook goed te doen door de weeks als je wat meer tijd hebt en zin in een warme lunch.
Stroganoff champignons
Wij zijn dol op stroganoff en ook zeker op toast met champignons. Het leek me dus wel lekker om hier een combi van te maken en zo ontstond deze toast met stroganoff champignons en spinazie. De spinazie zorgt voor extra groen en is heerlijk in combi met de champignons en de stroganoff saus. Een stevige geroosterde boterham is wel nodig voor deze lunch want anders wordt het brood al snel te slap en dat kan natuurlijk niet als je een goeie toast met lekkers wil maken.
Crème fraîche
Ik gebruikte de Verstegen Liquid Spice Blend Italian Tomato voor een simpele stroganoff saus. Ik kreeg pas geleden weer een leuk pakket binnen van Verstegen en de vraag om er een nazomerse culinaire lunch mee te maken. Volgens mij is dat met dit gerechtje best goed gelukt. De iets zurige crème fraîche zorgt voor een romig frisse touch en zo maak je makkelijk en redelijk snel toch een bijzondere lunch.
Wat heb je nodig voor de toast met spinazie en stroganoff champignons:
- scheutje olijfolie
- paar handenvol spinazie
- zout en peper
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 200 gram champignons, in kwartjes
- 2 eetlepels Verstegen Liquid Spice Blend Italian Tomato
- 100 ml crème fraîche
- 2 sneden stevig brood, geroosterd
- eventueel peterselie, fijngesneden
Hoe maak je de toast met spinazie en stroganoff champignons:
- Verhit een beetje olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat dit slinken, breng op smaak met zout en peper. Schep in een zeef en laat uitlekken.
- Bak ondertussen de knoflook en het sjalotje in de zelfde pan een minuut. Voeg de champignons toe en bak 8 tot 10 minuten tot ze gaar zijn.
- Voeg de Verstegen kruidenmix toe en roer even goed door. Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor.
- Verdeel over iedere snee brood een flinke schep spinazie en schep er de champignons met de saus over. Bestrooi eventueel met wat peterselie.
Dit product heb ik gekregen van Verstegen. Zoals altijd geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!