Een kruidige rollade met een dronken cranberrysaus, hoe goed klinkt dat. Het lijkt misschien wat ingewikkeld maar dat is het echt niet, beloofd!
Tegenwoordig schijnt rollade echt een kerstgerecht te zijn maar vroeger maakte mijn moeder het vaak klaar als ze niet wist wat me moesten eten. Een varkensfilet rollade was altijd makkelijk om klaar te maken en ook goed betaalbaar. Zo zie je maar hoe de kijk op bepaalde gerechten verandert in de loop der tijd. Ik gebruikte voor dit gerecht weer een Verstegen liquid spice blend, deze keer herbs de Provence voor een feestelijk gerecht.
Deze kruidige rollade met een bijzondere cranberrysaus is ook niet te vergelijken met de simpele rollade die mijn moeder vroeger op tafel zette maar deze smaakt wel net zo lekker. De cranberrysaus is een beetje dronken door het scheutje gin dat erin zit. Wil je geen alcohol gebruiken dan heb ik nog een recept voor een pittige cranberry compote.
Lekker bij deze rollade is een aardappel gratin waar ook dezelfde kruiden gebruikt kunnen worden. En als groenten gerecht zou ik voor prei gaan of gewoon simpel doperwten met worteltjes. Appels en varkensvlees is ook een klassieke combi. Zelfgemaakte appel compote past er ook prima bij.
Voor de kruidige rollade:
Voor de dronken cranberrysaus:
De liquid spice blend heb ik gekregen van Verstegen. Zoals altijd geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…