Ras el hanout kikkererwten met pita chips en tahin yoghurt saus is een heerlijke en rommelige snack. Kikkererwten hebben de neiging om te gaan rollen maar gelukkig houdt de tahin yoghurt saus alles nog een beetje bij elkaar.
Ras el hanout is een van onze favoriete kruiden mixen en ik gebruik het regelmatig als smaakmaker voor stoofvlees of groenten. Deze keer kreeg ik een vloeibare kruidenmix van Verstegen met ras el hanout en de vraag er een snack mee te maken. Ik vond wel dat dit een midden-oosterse georiƫnteerd gerechtje moest worden en zo kwam ik bij kikkererwten, pita chips en tahin.
Naast de zelf gemaakte pita chips en de heerlijke tahin yoghurt saus is wat tomaat en komkommer er ook lekker fris bij. Behalve dat dit een leuke snack is kun je dit ook eten als een lunch of simpel diner.
Voor de kikkererwten:
Voor de pita chips:
Voor de tahin yoghurt saus:
Voor erbij:
De liquid spice blend heb ik gekregen van Verstegen. Zoals altijd geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…