Op een kille en donkere dag smaakt dit kikkererwten stoofpotje met spinazie nog lekkerder! Je serveert dit met zilvervliesrijst en maakt het af met verse kruiden en citroen. Simpel om te maken, binnen een klein halfuurtje staat dit op tafel en het is nog gezond en vegetarisch ook!
Stoofpotjes
Wij zijn echt dol op stoofpotjes en die staan dan ook regelmatig op tafel. Dit kikkererwten stoofpotje heeft een beetje Midden-Oosterse smaken door de kurkuma en de verse kruiden. En dan mag een schep yoghurt niet ontbreken.
Of soep
We aten dit heerlijke kikkererwten stoofpotje als lunch en door de schep yoghurt wordt het vocht wat dikker en samen met de rijst is dat heel erg lekker. Wat je ook kunt doen is nog wat extra bouillon toevoegen en dit eten als een soep met een lekker stuk brood.
Wat heb je nodig voor het kikkererwten stoofpotje met spinazie:
Voor 4 tot 6 personen:
- 60 ml olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 blikken kikkererwten, uitgelekt
- zout en peper
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel chili vlokken
- 750 ml groentebouillon
- 100 gram baby spinazie
- handjevol verse peterselie, grof gehakt
- verse dille, naar smaak
- bieslook of lente ui, fijngesneden
- rasp en sap van 1 citroen
- zilvervliesrijst en Griekse yoghurt voor erbij
Hoe maak je het kikkererwten stoofpotje met spinazie:
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur bak de uien ongeveer 5 minuten totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de kikkererwten toe en zout en peper naar smaak. Bak de kikkererwten ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de knoflook, kurkuma en chili vlokken toe en roer goed door, alles heeft nu een mooi geel kleurtje. Giet nu de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten pruttelen. Roer de baby spinazie door de bouillon en laat slinken.
- Voeg de peterselie, dille, bieslook of lente ui toe en laat alles goed warm worden. Breng eventueel nog op smaak met een beetje zout en peper.
- Verdeel de rijst over de borden en schep de kikkererwten stoofpot erover. Rasp de citroen erboven en voeg wat citroensap toe. Serveer met een schep yoghurt en eventueel extra kruiden.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!