Recepten

Pasta in een simpele tomatensaus met knapperige kaas

Deze pasta in een simpele tomatensaus is een kruising tussen een tomatensoep en een pasta schotel. De heerlijke knapperige kaas maken dit eenvoudige gerecht toch een beetje bijzonder.

Tomatensoep?

Als ik mijn simpele tomatensoep maak voeg ik soms wat pasta toe. De soep wordt dan erg dik en als je het een dagje bewaart is het meer een pasta met saus dan een tomatensoep. Deze pastaschotel zorgt eigenlijk gewoon voor die pasta met saus zonder een dag te wachten.

Kaas!

De knapperige kaas maak je heel simpel met geraspte kaas in de oven. Ik koos voor manchego maar je kunt ook cheddar, belegen of Parmezaanse kaas kiezen. Met een paar blaadjes basilicum wordt deze pastaschotel nog lekkerder.

Wat heb je nodig voor de pasta in een simpele tomatensaus met knapperige kaas:

  • 75 gram Manchego kaas, geraspt
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 6 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel droge martini
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1/2 eetlepel bruine suiker, optioneel
  • 200 gram kleine pasta.
  • basilicum en eventueel rucola

Hoe maak je de pasta in een simpele tomatensaus met knapperige kaas:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.Maak hoopjes van 1-2 eetlepels van de geraspte kaas en bak de kaas 8-10 minuten totdat deze gesmolten is. Laat afkoelen op de bakplaat.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg de knoflook en wat peper toe en bak 1 minuutje. Doe er nu de tomatenpuree bij en bak deze ook een paar minuutjes mee. Voeg de martini, de bouillon en eventueel de suiker toe en roer goed door zodat de puree oplost.
  3. Breng de saus aan de kook en voeg de pasta toe.Laat 10 tot 20 minuten koken, afhankelijk van de pasta die je gebruikt. Als de pasta gaar is en de saus ingedikt is het klaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pasta over de kommen, verkruimel er de kaas over en bestrooi met wat blaadjes basilicum. Serveer eventueel met wat rucola.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Pasta in een simpele tomatensaus met knapperige kaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago