Recepten

Naan met knoflook en kruiden zelf maken

Al heel lang wilde ik naan zelf maken en deze versie met knoflook en kruiden is echt zo lekker! Het brood is luchtig, zacht en smaakt heerlijk naar knoflook en kruiden. Het deeg moet even een uurtje rijzen maar daarna is het zo gebakken in een koekenpan.

Naan

Naan wordt vaak naanbrood genoemd maar eigenlijk is naan al brood. Een platbrood dat zijn oorsprong vindt in India en vaak gegeten wordt bij curry’s. Het basisrecept bestaat uit bloem, yoghurt en gist en in dit geval wordt het op smaak gebracht met knoflook en kruiden.

Knoflook en kruiden

Ik bakte de broden in een hete koekenpan, het is een mooi gezicht om te zien hoe er bellen ontstaan op het brood. Na het bakken bestrijk je het nog warme brood met de gesmolten boter die op smaak is gebracht met knoflook en verse kruiden en een warme naan is gewoon te lekker!

Wat heb je nodig voor de naan met knoflook en kruiden:

  • 60 ml warm water
  • 1 eetlepel honing
  • 1 zakje gist
  • 150 ml melk
  • 180 ml Griekse yoghurt
  • 500 gram bloem
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 60 gram boter
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels fijngesneden verse kruiden naar smaak, peterselie,koriander, bieslook

Hoe maak je de naan met knoflook en kruiden:

  1. Meng in de kom van je keukenmachine het water, honing en de gist. Laat 5 tot 10 minuten staan totdat het borrelt.
  2. Voeg de melk,yoghurt, bloem, bakpoeder, baksoda en zout toe en meng met de keukenmachine met deeghaak totdat er een soepel maar plakkerig deeg ontstaat, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  3. Vet een kom in met een klein beetje olijfolie. Maak een bal van het deeg en plaats in de kom. dek de kom af met een vochtige theedoek of plasticfolie en laat een uur rusten op een warme plek.
  4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze uit tot een plat brood met een dikte van ongeveer een halve centimeter.
  5. Verhit een ruime koekenpan op hoog vuur totdat deze goed warm is. Voeg een klein beetje olijfolie toe en leg een brood in de pan en doe een deksel op de pan.
  6. Wacht totdat er luchtbellen ontstaan aan de bovenkant, haal de deksel van de pan, draai het brood om en bak nog 1 minuut. Bak zo 8 broodjes.
  7. Smelt ondertussen de boter, voeg de knoflook toe en laat even pruttelen zodat de smaak goed intrekken. Haal van het vuur en voeg de kruiden toe.
  8. Bestrijk de nog warme naan broodjes met de knoflook kruiden boter en serveer direct.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Naan met knoflook en kruiden zelf maken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

View Comments

  • Gemaakt bij een Indiase curry, wat een heerlijke naanbroodjes! Echt een succes en vele malen lekkerder dan die van de supermarkt.
    Gisteren uitgeprobeerd met rijstbloem ipv tarwebloem voor iemand met een glutenallergie.
    Helaas was dat een fiasco. Heb jij een tip voor een betere vervanging van tarwebloem voor dit recept?

    • Hoi Maaike,

      Wat fijn dat de broodjes zo goed in de smaak vielen! Er schijnt glutenvrij broodmix te zijn van Schar en daar zou je naan brood mee kunnen maken maar heb dat zelf nooit uitgeprobeerd.

      Groetjes Arieta

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago