Al heel lang wilde ik naan zelf maken en deze versie met knoflook en kruiden is echt zo lekker! Het brood is luchtig, zacht en smaakt heerlijk naar knoflook en kruiden. Het deeg moet even een uurtje rijzen maar daarna is het zo gebakken in een koekenpan.
Naan wordt vaak naanbrood genoemd maar eigenlijk is naan al brood. Een platbrood dat zijn oorsprong vindt in India en vaak gegeten wordt bij curry’s. Het basisrecept bestaat uit bloem, yoghurt en gist en in dit geval wordt het op smaak gebracht met knoflook en kruiden.
Ik bakte de broden in een hete koekenpan, het is een mooi gezicht om te zien hoe er bellen ontstaan op het brood. Na het bakken bestrijk je het nog warme brood met de gesmolten boter die op smaak is gebracht met knoflook en verse kruiden en een warme naan is gewoon te lekker!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Gemaakt bij een Indiase curry, wat een heerlijke naanbroodjes! Echt een succes en vele malen lekkerder dan die van de supermarkt.
Gisteren uitgeprobeerd met rijstbloem ipv tarwebloem voor iemand met een glutenallergie.
Helaas was dat een fiasco. Heb jij een tip voor een betere vervanging van tarwebloem voor dit recept?
Hoi Maaike,
Wat fijn dat de broodjes zo goed in de smaak vielen! Er schijnt glutenvrij broodmix te zijn van Schar en daar zou je naan brood mee kunnen maken maar heb dat zelf nooit uitgeprobeerd.
Groetjes Arieta