Voor het ultieme knoflookbrood recept gebruik ik ruim 2 bolletjes knoflook! Je leest het goed ja, geen 2 teentjes maar 2 hele bollen. Dit heerlijke knoflookbrood wordt gemaakt met gekonfijte knoflook.
Knoflook is sowieso een heerlijke smaakmaker. Lekker met aardappels of in een pastaschotel.
Door de knoflook langzaam te laten garen in roomboter krijg je een heerlijke smaakvolle knoflookboter. Peterselie en een beetje kaas zorgen voor nog meer smaak. Dit knoflookbrood is heerlijk bij een tomatensoepje of een salade.
Normaal gebruik ik kant en klare kruidenboter en een stokbrood voor mijn knoflookbrood maar in dit geval smeerde ik mijn zelfgemaakte knoflookboter op een ciabatta brood. En nu wil ik nooit een ander knoflookbrood meer.
Voor de gekonfijte knoflook:
Voor het knoflookbrood:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…