Recepten

Het ultieme knoflookbrood recept met gekonfijte knoflook

Voor het ultieme knoflookbrood recept gebruik ik ruim 2 bolletjes knoflook! Je leest het goed ja, geen 2 teentjes maar 2 hele bollen. Dit heerlijke knoflookbrood wordt gemaakt met gekonfijte knoflook.

Knoflook is sowieso een heerlijke smaakmaker. Lekker met aardappels of in een pastaschotel.

Gekonfijte knoflook

Door de knoflook langzaam te laten garen in roomboter krijg je een heerlijke smaakvolle knoflookboter. Peterselie en een beetje kaas zorgen voor nog meer smaak. Dit knoflookbrood is heerlijk bij een tomatensoepje of een salade.

Ciabatta

Normaal gebruik ik kant en klare kruidenboter en een stokbrood voor mijn knoflookbrood maar in dit geval smeerde ik mijn zelfgemaakte knoflookboter op een ciabatta brood. En nu wil ik nooit een ander knoflookbrood meer.

Wat heb je nodig voor het ultieme knoflookbrood recept:

Voor de gekonfijte knoflook:

  • 2 bollen knoflook, teentjes los en gepeld
  • 125 gram ongezouten roomboter

Voor het knoflookbrood:

  • 1 afbak ciabatta
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 1/4 theelepel zout
  • handvol peterselie, grof gehakt
  • Parmezaanse kaas

Hoe maak je het ultieme knoflookbrood recept:

  1. Maak eerst de gekonfijte knoflook. Smelt de boter op laag vuur en voeg de teentjes knoflook toe. Laat zachtjes pruttelen totdat de boter en de knoflook goudbruin zijn, ongeveer 45 minuten. Roer af en toe even zodat het niet aankoekt op de bodem van de pan. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  2. Snijdt het ciabatta brood over de lengte in tweeën. Maak inkepingen om de 2 cm maar snijdt het brood niet helemaal door.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Doe de gekonfijte knoflook en al de boter in een mini foodprocessor of gebruik je staafmixer. Voeg de rauwe knoflook en het zout toe en meng tot je een glad smeersel hebt. Voeg de peterselie toe en meng nog even goed.
  5. Besmeer van allebei de helften van het brood de snijkant met het knoflookmengsel. Bak ongeveer 10 minuten in de oven, rasp naar smaak Parmezaanse kaas over het nog warme brood en serveer direct.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Het ultieme knoflookbrood recept met gekonfijte knoflook
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago