Deze zalm bowl met furikake is lekker snel klaar en heeft zoveel smaak! De bowl wordt naast de zalm gevuld met shiitake, avocado, rijst en rode kool.
Furikake is een Japanse mix van onder andere sesamzaadjes en fijngehakte nori. Mocht je geen furikake hebben kun je dit ook gerust vervangen door sesamzaadjes. Ze hebben tegenwoordig bij de meeste grote supermarkten wel een knapperige sushi bowl topping en anders is een kijkje in een Aziatische supermarkt een leuk tijdverdrijf. Mocht je nog furikake over hebben dan kun je dit bijvoorbeeld gebruiken over een sushi bowl of in je popcorn
Zalm bakken moet een beetje op gevoel, je bakt de zalm aan één kant totdat deze bijna gaar is. Je kunt dit goed zien aan de zijkant. Als de zalm bijna helemaal gekleurd is aan de buitenkant draai je deze om en bak je nog kort op de andere kant.
Voor de saus:
Voor de zalm:
Voor de rode kool:
Voor erbij:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…