Recepten

Zalm bowl met furikake en shiitake

Deze zalm bowl met furikake is lekker snel klaar en heeft zoveel smaak! De bowl wordt naast de zalm gevuld met shiitake, avocado, rijst en rode kool.

Furikake

Furikake is een Japanse mix van onder andere sesamzaadjes en fijngehakte nori. Mocht je geen furikake hebben kun je dit ook gerust vervangen door sesamzaadjes. Ze hebben tegenwoordig bij de meeste grote supermarkten wel een knapperige sushi bowl topping en anders is een kijkje in een Aziatische supermarkt een leuk tijdverdrijf. Mocht je nog furikake over hebben dan kun je dit bijvoorbeeld gebruiken over een sushi bowl of in je popcorn

Zalmmoot

Zalm bakken moet een beetje op gevoel, je bakt de zalm aan één kant totdat deze bijna gaar is. Je kunt dit goed zien aan de zijkant. Als de zalm bijna helemaal gekleurd is aan de buitenkant draai je deze om en bak je nog kort op de andere kant.

Wat heb je nodig voor de zalm bowl met furikake:

Voor de saus:

  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml mirin

Voor de zalm:

  • plantaardige olie
  • sesamolie
  • zout en peper
  • chilivlokken
  • 600 gram zalmmoten
  • 100 gram shiitake, in plakjes

Voor de rode kool:

  • plantaardige olie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 300 gram rode kool, fijngesneden
  • peper
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • zout en peper

Voor erbij:

  • rijst
  • 1 avocado, geschild en in partjes
  • komkommer
  • lente ui
  • furikake
  • eventueel chilivlokken

Hoe maak je de zalm bowl met furikake:

  1. Meng de sojasaus met de mirin en zet even opzij.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op halfhoog vuur, voeg een beetje sesamolie toe, wat peper en zout en eventueel chilivlokken. Voeg de zalm en de shiitake toe en bak de zalm op één kant totdat deze bijna gaar is, draai om en bak nog 1 tot 2 minuten. Zet het vuur uit en schenk een paar lepels van de saus over de zalm en de shiitake.
  3. Voor de rode kool verhit je een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak het sjalotje totdat het glazig is. Voeg de kool toe en bak totdat de kool begint te slinken maar nog wel stevig is. Voeg de sojasaus en rijstazijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de rijst over 4 kommen, schep de kool erop en verdeel de avocado, komkommer en lente ui over de kommen. Leg op iedere kom een moot zalm en schep er wat van de shiitake op.
  5. Strooi er lekker veel furikake en eventueel nog wat chilivlokken over. Schep er nog wat van de saus over. Serveer gelijk!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
zalm bowl met furikake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago