Recepten

Cajun garnalen en rijst schotel

Deze cajun garnalen en rijst schotel is een recept uit het zuiden van de Verenigde Staten. Deze heerlijke beetje pittige schotel is super simpel, zo klaar en ook weer echt comfortfood.

Comfortfood

En ik heb dat nodig nu, ik merk echt dat ik steeds gerechten maak die me troost geven met warme smaken en vaak toch ook een beetje pittig. Ook lekker iets bakken en even precies het recept volgen zorgt bij mij voor rust en afleiding.

Cajun kruiden

Van Silvo mocht ik producten uitkiezen, ik koos onder andere deze fijne cajun kruiden en een pak rijst. En met wat garnalen en broccoli is dit een heerlijke maaltijd! En voor diegene onder ons die net zoals ik wel gewoon moeten werken, dit staat binnen een half uur op tafel!

Wat heb je nodig voor de cajun garnalen en rijst schotel:

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 300 gram rijst
  • 600 ml kippenbouillon, van 1 blokje
  • 500 gram grote garnalen
  • peterselie

Hoe maak je de cajun garnalen en rijst schotel:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan. Voeg de knoflook toe, de helft van de cajunkruiden en de rijst. Roer goed door zodat de rijst bedekt is met de kruiden.
  2. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag doe de deksel op de pan, laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken en roer een paar keer door. Proef of de rijst gaar is en voeg eventueel nog wat extra water toe.
  3. Bak ondertussen de garnalen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, voeg de garnalen toe en de cajun kruiden. Bak de garnalen om en om totdat ze gaar zijn, 2 minuten per kant.
  4. Serveer de rijst met de garnalen erop en bestrooi met fijngesneden peterselie.

Tip:

Lekker met broccoli, maar ook een groene salade lijkt me hier heerlijk bij.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Cajun garnalen en rijst schotel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago