Dat de airfryer veelzijdig is wist ik al maar dat je er in ook echt krokante drumsticks in kan bakken was toch wel een beetje een verrassing. De buitenkant van de kip is heerlijk knapperig en de binnenkant is mals en perfect gaar.
We eten regelmatig kip hier thuis maar drumsticks maak ik niet heel vaak klaar. Misschien komt daar door dit receptje wel verandering want de drumsticks waren zo op en vielen goed in de smaak.
De kip wordt heerlijk mals doordat je deze eerst pekelt. Dit klinkt misschien wel ingewikkeld maar dat is het echt niet. Je lost zout en suiker op in warm water en laat de kip daar een paar uur in weken. Ook voor kip die je op de barbecue wilt garen is dit een goeie manier om heerlijke kip te maken.
En dan de maizena, die zorgt voor een heerlijk krokant laagje. De drumsticks moeten wel in een enkele laag in de airfryer gebakken worden zodat de lucht overal kan komen. Een klein beetje olie is ook nodig maar lang niet zoveel als wanneer je gaat frituren.
Voor de pekel:
Voor de drumsticks:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…