Je zou zeggen dat iedereen aan het bakken geslagen is, de bloem is steeds op in de supermarkt. Kun je nog een pak bloem vinden dan is het wel een goed idee om daar een super simpel flatbread zonder kneden mee te maken! Heerlijk bij soep of een salade maar ook uit de hand onweerstaanbaar.
Lekker simpel ook, je mengt het deeg, kneden is dus niet nodig. Je laat het een uurtje rijzen, rolt het uit en bakt het op een hete plaat of pizzasteen. Als je geen pizzasteen hebt kun je hier goed een omgekeerde bakplaat voor gebruiken.
Je kunt daarna verse kruiden en gesmolten boter over het flatbread smeren. Maar in deze tijden gebruik je natuurlijk gewoon wat je in huis hebt, een restje kruidenboter, olijfolie of zoals ik deed, kruiden uit de vriezer. Ik gebruik graag verse kruiden in mijn gerechten, het is heerlijk en ziet er ook altijd mooi uit op de foto’s. Als ik geen verse kruiden heb gebruik ik kruiden uit de diepvries, vaak heb ik daar peterselie en dille wel bij zitten.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…