Romige Toscaanse kip met tagliatelle, lekker veel knoflook, spinazie en zongedroogde tomaten zorgen samen met de tagliatelle voor een heerlijke maaltijd. Bijna allemaal ingredienten die je uit de vriezer of de voorraadkast kunt halen.
Knoflook
De romige saus is echt zo lekker, de knoflook en de zongedroogde tomaatjes zorgen daarvoor. De spinazie past er perfect bij en zelf vond ik de kip met saus erg lekker met de wat grovere pastasoort tagliatelle.
Restjes
Ik maakte dit gerecht 2 keer in 2 weken, niemand vond dat een probleem en ook de restjes waren zo weer op. Voordeel is dat dit recept ook simpel te verdubbelen is en goed in te vriezen is.
Wat heb je nodig voor de romige Toscaanse kip met tagliatelle:
- olijfolie
- 30 gram bloem
- 500 gram kiphaasjes
- zout en peper
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 125 ml kippenbouillon
- 150 ml kookroom
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 100 gram baby spinazie
- 75 gram zongedroogde tomaten, grof gehakt
- tagliatelle
Hoe maak je de romige Toscaanse kip met tagliatelle:
- Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime hapjes pan. Bestrooi de kiphaasjes met de bloem en zout en peper. Bak de kip 3 tot 4 minuten aan beide kanten totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en zet even opzij.
- Voeg eventueel nog een beetje olie toe, bak de knoflook een minuutje en voeg de bouillon en de room toe. Roer de Italiaanse kruiden en de Parmezaanse kaas erdoor. Laat de saus 5 minuten koken totdat deze wat dikker wordt. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de spinazie en de zongedroogde tomaten erdoor. Laat de spinazie slinken en voeg dan de kip weer toe. Warm alles nog even goed door. Verdeel de pasta en de kip met de saus over 4 borden en serveer direct.
Tip:
Deze saus kan ook hel goed gemaakt worden met diepvries spinazie, je saus kleurt dan groen maar smaakt net zo lekker.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!