Recepten

Pasta frittata met lente groen

Het is bijna Pasen en met Pasen eten wij eieren. En die eieren eten wij deze keer dan met pasta en fris lente groen. Dan krijg je een pasta frittata en dat is heerlijk! Lente maar nog steeds comfortfood.

Pasta

Met restjes pasta kun je heel veel doen, maak bijvoorbeeld een pastasalade. Of meng er wat pesto door en vries het in voor een snelle pasta pesto als je geen tijd en zin hebt om uitgebreid te koken. Binnen een half uurtje heb je dan een heerlijk gerecht op tafel staan.

Frittata

Ik maak vaker een frittata, het is simpel en eigenlijk kun je er gewoon alles wel in stoppen dat je lekker lijkt. Deze met pasta en groene groente is tot nu toe wel een van de lekkerste. De pasta zorgt voor net wat meer bite en deze is ook groot genoeg om met zijn vieren van te eten.

Wat heb je nodig voor de pasta frittata met lente groen:

  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 8 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • peper
  • paar handen vol babyspinazie
  • +/- 200 gram gekookte pasta
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 zakje gemengde sla
  • olijfolie
  • citroensap
  • zout en peper

Hoe maak je de pasta frittata met lente groen:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Gebruik een pan van ongeveer 25 cm doorsnede die ook in de oven kan.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in de pan en bak op halfhoog vuur de uitjes en champignons totdat ze zachter beginnen te worden. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.
  3. Meng ondertussen de eieren met zout en peper, roer de spinazie, pasta en Parmezaanse kaas erdoor.
  4. Voeg nog wat olie toe aan de pan en giet het eiermengsel erbij. Roer even door en verdeel gelijkmatig over de pan.Laat 5 minuten bakken. Zet de pan in de oven en bak 10 tot 15 minuten totdat het ei stevig is.
  5. Als de frittata is de oven staat meng je de sla met olijfolie, citroensap en zout en peper naar smaak. Haal de pan uit de oven en serveer met de groene salade en extra Parmezaanse kaas.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Pasta frittata met lente groen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago