Als Pasen weer voorbij is en je alle restjes op moet maken hoop ik dat je lekker veel croissantjes ingekocht hebt. Deze croissant krokantjes zijn verslavend lekker en eigenlijk zou ik er zelfs extra croissants voor kopen om deze te kunnen maken.
Het recept begint bijna als een wentelteefje zonder de eieren. Je haalt plakken van de croissants door zoete melk en bakt ze daarna in de oven. je bakt ze alleen net zolang totdat ze krokant zijn en goudbruin. Nadat je ze uit de oven haalt en helemaal af laat koelen op een rooster worden ze nog knapperiger.
Het recept voor deze croissantjes wilde ik vorig jaar al maken voor Pasen maar om de een of andere reden kwam dat er niet van. Toen ik het receptje pas geleden weer vond ben ik er mee aan de slag gegaan. Het recept komt van food52.
Dit is zo’n recept waarvoor je maar 4 ingredienten nodig hebt (en dan tel ik zelfs het zout mee) en het eindresultaat verrassend lekker is. Eigenlijk is er een vijfde ingrediënt en dat is tijd, de krokante croissants hebben wel even nodig in je oven.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…