Popcorn chicken, kleine stukjes kip in een super knapperig korstje. Ik gebruikte alweer cajunkruiden voor extra smaak en maakte er een heerlijke pittige honingmosterdsaus bij.
Popcorn chicken is geen kip met popcorn maar kleine stukjes knapperige kip. Eigenlijk zijn het gewoon mini kipnuggets. Ze zijn leuk om te maken in het weekend als fastfoodmaaltijd, die we nu toch gewoon thuis eten, met een lekkere salade of als het echt niet op kan met frietjes.
De kip wordt eerst in de karnemelk gelegd zodat deze heerlijk mals wordt en het knapperige korstje van gemalen cornflakes goed blijft plakken. Je hoeft de popcorn kip maar kort te bakken in de oven. Koud is deze snack ook erg lekker en de volgende dag zijn ze nog steeds knapperig.
Voor de kip:
Voor de saus:
Voor erbij:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…