Het maken van deze zachte witte broodjes bleef ik maar uitstellen. Ik moet mezelf er iedere keer weer toe zetten om met gist te bakken. Maar na het succes met het platbrood besloot ik toch aan deze broodjes te beginnen.
Deze witte broodjes zijn niet alleen zacht maar ook luchtig en lekker met zowel hartig als zoet beleg. Zelf at ik ze het liefst met een lik roomboter maar ze waren ook erg lekker met de popcorn chicken.
Het meeste werk is eigenlijk nog om mooie ronde bolletjes te maken en je moet wat geduld hebben om deze broodjes te laten rijzen. Maar eigenlijk zijn deze heerlijke zachte witte bolletjes niet heel ingewikkeld. Het eindresultaat is echt iets om blij van te worden en best een beetje trots op te zijn.
Voor de topping:
De broodjes zijn de volgende dag ook erg lekker, ze zijn nog 2 tot 3 dagen luchtdicht te bewaren.
Mijn oventemperatuur is niet erg accuraat of gelijkmatig. Ik gebruik tegenwoordig een thermometer om de kerntemperatuur van mijn baksels te meten. Voor broodjes is dit ongeveer 96 graden Celsius.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…