Dit is eten voor op een zaterdag, als je geen zin hebt om echt uitgebreid te koken maar wel behoefte hebt aan iets lekkers. Pizza bagels met 2 soorten kaas.
Pizza
Ik hield het heel simpel en gebruikte kant en klare tomatensaus en pesto. Verder kun je gewoon op je pizza bagel doen wat je lekker vindt en wat je in huis hebt. Salami in blokjes of lekkere ham is lekker als je per se vlees nodig hebt maar ook zonder zijn deze super simpele pizza bagels echt heel erg lekker!
Afbak bagels
Ik gebruik eigenlijk altijd afbak bagels omdat die goed te verkrijgen zijn, verse zijn eigenlijk nooit te vinden. Deze keer had ik volkoren bagels gevonden en die waren stevig en goed vullend.
Wat heb je nodig voor de pizza bagels:
- 6 bagels
- 1 blik tomatensaus
- 1 bol mozzarella, in stukjes
- 3 tomaten, in stukjes
- 1 potje pesto
- geraspte kaas
Hoe maak je de pizza bagels:
- Wanneer je afbak bagels gebruik, bak deze eerst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat even afkoelen en halveer de bagels. Laat de oven aan op 200 graden Celsius.
- Besmeer de bagels met tomatensaus en verdeel de mozzarella en tomaat erover. Schep er wat pesto op en rasp er eventueel nog wat kaas over.
- Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is en de bagels knapperig. Serveer warm.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!