Al heel lang wilde ik Pretzels maken. Aangezien ik vroeger de kleuterschool zo’n beetje overgeslagen heb is knutselen niet mijn grootste hobby. Ik besloot dus niet te gaan vlechten met brood maar er heerlijke pretzel bites van te maken.
Het deeg is simpel om te maken en goed hanteerbaar. De balletjes deeg kook je heel kort in water met baksoda, je legt ze op de bakplaat en bak ze dan af. Zo krijg je een echte pretzel smaak en ik was heel trots op mijn mooie hapjes!
Ik maakte er een heerlijke pittige kaassaus bij (recept komt van de week online) en serveerde er ook nog honing mosterd bij. Ook het toetje bestond uit pretzels maar dan in kaneelsuiker smaak.
Tip:
Ik maakte ook kaneel pretzel bites. door de pretzels door een beetje gesmolten boter te halen en daarna door de kaneelsuiker. (50 gram suiker met 1 theelepel kaneel)
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…