Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel swirl. Het is eigenlijk meer een cake dan een brood en doet een beetje denken aan kaneelbroodjes.
Soms heb ik zin om iets te bakken en dat moet dan niet te ingewikkeld zijn. Een bananenbrood is dan eigenlijk ideaal maar negen van de tien keer heb ik geen rijpe bananen in huis. Dit snelle kaneelbrood is dan een fijn alternatief en laat het zo lekker ruiken in huis.
Voor dit snelle brood zijn maar weinig ingrediënten nodig en die zijn ook allemaal simpel, als je net als ik af en toe bakt heb je de meeste dingen wel gewoon in huis. En gelukkig is bloem nu ook weer gewoon te krijgen in de winkels.
En dan heb je nog lekker veel kaneel nodig voor de swirl! Je maakt een tussen laagje met kaneelsuiker maar ook bovenop strooi je nog een laagje zodat de bovenkant heerlijk krokant wordt. Kaneel is sowieso iets dat ik graag gebruik in mijn baksels maar zelfs in een hartig gerecht kan het erg lekker zijn!
Het vanille glazuur is optioneel voor dit brood maar ik zou het wel erbij maken. Ja het brood is natuurlijk al best wel zoet maar toch geeft het net een beetje extra en het hoort eigenlijk ook gewoon bij kaneelbrood.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
Al heel lang wilde ik Pretzels maken. Aangezien ik vroeger de kleuterschool zo'n beetje overgeslagen…