Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus is wel even een verbetering van de simpele standaard bloemkool.
Vroeger aten wij vaak bloemkool maar tegenwoordig kies ik toch vaker voor broccoli. Toen ik zelf nog jong was was bloemkool eigenlijk de enige groente die ik lustte. Mijn moeder maakte daar meestal een roomsaus bij.
Tegenwoordig worden groenten vaak geroosterd of gegrild en ook bloemkool leent zich hier goed voor en met een heerlijke kaassaus lust iedereen dit wel. Deze bloemkoolschotel wordt nog lekkerder door de toevoeging van pittig broodkruim met zoute prosciutto.
Je kunt elke soort groente roosteren en ook als je een soep maakt zorgt het vooraf roosteren van bijvoorbeeld wortel of tomaat ook voor extra smaak.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je deze geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meer recepten met bloemkool op Cookingdom:
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
Al heel lang wilde ik Pretzels maken. Aangezien ik vroeger de kleuterschool zo'n beetje overgeslagen…