Recepten

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus is wel even een verbetering van de simpele standaard bloemkool.

Vroeger aten wij vaak bloemkool maar tegenwoordig kies ik toch vaker voor broccoli. Toen ik zelf nog jong was was bloemkool eigenlijk de enige groente die ik lustte. Mijn moeder maakte daar meestal een roomsaus bij.

Geroosterde bloemkool

Tegenwoordig worden groenten vaak geroosterd of gegrild en ook bloemkool leent zich hier goed voor en met een heerlijke kaassaus lust iedereen dit wel. Deze bloemkoolschotel wordt nog lekkerder door de toevoeging van pittig broodkruim met zoute prosciutto.

Je kunt elke soort groente roosteren en ook als je een soep maakt zorgt het vooraf roosteren van bijvoorbeeld wortel of tomaat ook voor extra smaak.

Afdrukken

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus is wel even een verbetering van de simpele standaard bloemkool.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 grote bloemkool in roosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • zout en peper
  • 75 gram prosciutto
  • 2 sneetjes oud brood of stokbrood in stukken
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 0,5 theelepel chilivlokken

Voor de saus

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 0,5 theelepel chilipoeder of meer naar smaak
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 350 ml melk
  • 250 gram belegen kaas geraspt
  • verse tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Meng op een bakplaat de bloemkool met 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder en zout en peper. Schuif de bloemkool naar 1 kant van de bakplaat. Meng de rest van de olie met het brood en de oregano op de andere helft van de bakplaat. Leg de prosciutto tussen het brood.
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak 10 minuten totdat de prosciutto knapperig is. Haal het brood en de prosciutto van de bakplaat en plaats de bloemkool nog 10 minuten terug in de oven.
  • Verkruimel het brood met de prosciutto met je vingers of in een foodprocessor. Voeg de chilivlokken toe en zet even opzij.
  • Maak ondertussen de kaassaus. Verwarm de boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak even mee. Voeg nu de chilipoeder en uienpoeder toe. Giet langzaam de melk erbij en meng goed tot er een gladde saus ontstaat. Breng aan de kook en laat een minuutje zachtjes koken. Haal van het vuur en roer de kaas erdoor. Voeg de bloemkool toe en laat nog even goed warm worden. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  • Bestrooi de bloemkool met wat verse tijm en de broodkruimels met prosciutto. Serveer met pasta of gekookte aardappels

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je deze geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Meer recepten met bloemkool op Cookingdom:

Summary
Recipe Name
Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago

Pretzel bites

Al heel lang wilde ik Pretzels maken. Aangezien ik vroeger de kleuterschool zo'n beetje overgeslagen…

5 jaar ago